מתכונים

סופגניות מבצק יוגורט במילוי יוגורט


מאת: ברק חי-חורש, שף Müller

חומרים לבצק:

  • 1 קילו קמח שמרים
  • 1.5 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 200 גרם חמאה רכה
  • קורט מלח
  • 2 גביעי יוגורט לבן (400 גרם) Müller Natural מ- 100% רכיבים טבעיים, 1.7% או 2.8% שומן
  • כף ברנדי
  • שמן קנולה לטיגון

sufgania

צילום לם וליץ סטודיו


חומרים למילוי:

Müller Froop, יוגורט עם קציפת פרי, בטעמים לימון / תות / פירות יער או אפרסק פסיפלורה.
יש לערבב את היוגורט וקציפת הפרי לפני מילוי הסופגניות.

לקישוט (אופציונאלי):

אבקת קוקוס

אופן ההכנה:

  • בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קלות את הקמח והסוכר. מוסיפים את הביצים, החמאה והמלח וממשיכים לערבב. מוסיפים את היוגורט והברנדי ומעבדים עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק.
  • מטפיחים את הבצק בטמפרטורת החדר עד שיכפיל את נפחו (כשעה).
  • מוציאים מהקערה ומרדדים לעובי של כ- 1 ס”מ ובעזרת כוס קורצים עיגולים.
  • מניחים את העיגולים בתבנית על נייר אפייה ומטפיחים בשנית עד להכפלת הנפח ולהיווצרות כדור.
  • מחממים סיר עם שמן קנולה לחום של כ- 180 מעלות ומטגנים עד להשחמה בשני הצדדים.

(אפשר גם לאפות את הסופגניות בתנור בחום של כ- 200 מעלות עד להשחמה מלאה).

  • מקררים קלות את הסופגניות ובעזרת שק זילוף עם צנתר מזריקים את מילוי היוגורט.
  • ניתן לקשט עם אבקת קוקוס.

בתיאבון וחג שמח!