מתכונים

עוגת גבינה לחג השבועות


מאת: שף ברק חי חורש

מתאים לתבנית עגולה קוטר 24

מרכיבי התחתית:

  • 150 גרם קמח מנופה
  • 50 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאת טרה חתוכה לקוביות
  • 40 מ”ל חלב טרה 3%

עוגת גבינה אפויה

אופן ההכנה:

  • מערבבים את כל מרכיבי התחתית במעבד מזון עד לקבלת מסה אחידה.
  • משטחים את המסה בתבנית קוטר 24, על שטח פנים מלא ומחוררים מעט עם מזלג.
  • אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות צלזיוס.

 

מרכיבי העוגה:

.
  • 2 יח’ מולר נטורל 150 גר’
  • 2 יח’ גבינת טוב טעם לאפיה 3%
  • 150 מ”ל חלב טרה 3%
  • 40 גרם חמאה טרה
  • 5 חלמונים
  • 5 חלבונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 180 גרם סוכר
  • 50 גרם קורנפלור
  • 70 גרם קמח
  • גרידת לימון מחצי לימון

אופן ההכנה:

  • מערבבים במיקסר את כל המרכיבים מלבד החלבונים ומחצית מכמות הסוכר עד לקבלת מלית אחידה והומוגנית ומעבירים לקערת ערבוב.
  • מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים ומוסיפים את שאר הסוכר בהדרגה.
  • מקפלים את החלבונים המוקצפים למסה הראשונה.
  • משמנים את תבנית האפיה היטב, בוזקים מעט קמח ויוצקים את המסה לתבנית מעל התחתית האפויה.
  • אופים בתנור כשעה וחצי, בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות צלזיוס, עם תבנית מים בתחתית.
  • לקישוט  50 גרם שקדים מולבנים פרוסים/ קלויים ומוזהבים.

בתיאבון וחג שמח!