1. צבעוניות מצטלמת

עם יד על הלב: כמה מאיתנו, עוד לפני הביס הראשון, נוהגים לצלם את המנה ולהעלות לאינסטגרם? האוכל הופך יותר ויותר "אינסטגרמי": כזה שמצטלם יפה ומתאים לפרסום ברשתות החברתיות. המשמעות היא, שנראה יותר מאכלים בעלי צבעוניות חזקה.

הצבע השחור למשל, מככב השנה במסעדות, ולא כאלמנט עיצובי. החל בלחמניות המבורגר ועד לפסטה, עוגות וגם גלידות בצבע פחם.

 

  1. שיפור בריאות מערכת העיכול – אוכל שעושה טוב לבטן

אולי קצת שכחנו, אבל המטרה העיקרית של המזון שאנו אוכלים היא קודם כל – לעשות לנו טוב. נקודת המוצא היא שהאוכל מסוגל לרפא אותנו, ולמרות שאוכל הוא לא באמת תרופה, ניעזר בתכונות החיוביות של מאכלים רבים כמו: יוגורט, חומץ תפוחים, שיבולת שועל ועוד – כדי להרגיש יותר טוב. מוצרים רבים על המדפים (מלבד יוגורט) כבר מועשרים בחיידקים פרוביוטיים ובמיקרואורגניזמים שמטרתם לתמוך בתהליך העיכול.

 

  1. פטריות בכל מקום

בקפה – ובמגוון רחב של מאכלים מפתיעים. פטריות נחשבות כמקור מצוין של אנטיאוקסידנטים, סיבים וויטמינים. מעבר לשילוב המסורתי והמוכר שלהן במאכלים שונים, נוכל למצוא אותן כאמור גם בקפה, בשוקו, תערובות מאצ'ה ועוד.

 

  1. אבקת דבורים

מלבד הדבש הבריא והטעים, דבורים גם אחראיות ליצירת אבקה (פולנים). אבקת הדבורים עשירה במינרלים ובויטמינים וגם ניראית נהדר כשמוסיפים אותה בתור קישוט. פולני הדבורים מככבים וככל הנראה ימשיכו לככב כקישוט עם ערך מוסף לגלידות, מאפים שונים ושיבולת שועל.

 

  1. המטבח הים תיכוני

הישראלים, ובכן, מכירים את המטבח הזה ולא מאתמול. בעולם – הוא הופך לטרנד חם בשנה האחרונה. טעמים חזקים, תערובות תבלינים מיוחדות ומנות מגוונות מובילים לכך שיותר שקשוקות, סחוג וזעתר מצויים בתפריטי המסעדות. יוגורט למשל, הוא נציג מובהק של המטבח הים תיכוני משתלב במנות שונות. הוסיפו לכך את הדיאטה הים תיכונית, הנחשבת לבריאה ומאוזנת מבחינה תזונתית, ותקבלו את הסיבה לפופולאריות הנוסקת של מטבח זה.

 

  1. יוגורט לחיץ – ועמיד!

בשנה האחרונה השיקה GoGo – חברה צרפתית המוכרת בעיקר בזכות מחיות הפרי בשקית שלה, יוגורט עמיד בשקית. השקית הלחיצה מכילה בתוכה הפעם יוגורט עמיד בטעמים שונים המיועד בעיקר עבור ילדים. פתרון נהדר לתיק האוכל או כנשנוש לילדים (ולא רק להם) לימי הקיץ.

https://www.thedailymeal.com/eat/french-style-shelf-stable-yogurt-perfect-back-school-snack

  1. חזרתה של שעת הקוקטייל – ללא האלכוהול

הקוקטיילים עושים קאמבק – גם בגירסאות נטולות אלכוהול. הקוקטיילים הקלאסיים עוברים "החייאה" בעשור האחרון בעולם, ובישראל הם נכנסים למטבח הביתי. הביקוש למתכוני קוקטיילים חדשים- לצד המסורתיים נמצא במגמת עליה. הישראלים נהנים מקוקטיילים בשילוב של מרכיבים מקומיים כמו זעתר או קליפות הדרים וגם מהגרסאות נטולות האלכוהול, שמתאימות נהדר לקיץ הישראלי הלוהט.

 

  1. שעתם הגדולה של הויקינגים

יוגורט הוא חלק בלתי נפרד מהתפריט הים תיכוני, אבל גם לאיסלנדים יש את היוגורט שלהם. למרות שבמסורת הויקינגית Skyr”" קיים כבר למעלה מאלף שנה, הוא הופך יותר ויותר פופולארי וכובש גם את ארצות הברית.

זהו יוגורט במרקם דחוס, שהמרכיב הראשוני בו הוא חמאה והוא חלק בלתי נפרד מהתזונה האיסלנדית. כיום Skyr מיוצר בעיקר מחלב פרה, כאשר באופן מסורתי היה נהוג להכין אותו מחלב כבשים ופרה.

http://skyr.com/

 

  1. פירות וירקות עטופים ביחד

דלה בפחמימות, מופחת קלוריות ונטול גלוטן – הכירו את הטורטיה האלטרנטיבית. חברת NewGem Foodsהאמריקנית השואבת השראה מהמטבח היפני, מציגה ראפים (או: טורטיה) בטעמי עגבניה, מנגו-צ'יפוטלה, קייל-תפוח וגזר. זוהי אפשרות מרעננת למזון דל קלוריות ועשיר בטעם.

http://www.bravotv.com/top-chef/the-feast/new-food-products-coming-to-grocery-store-shelves